RADYO VE TELEVİZYONCULUK PROJEMİZ

 

“DOSTEV” TELEVİZYON PROGRAMI PROJESİ

Down Sendromlu ve zihin engelli çocuklarla birlikte profesyonel oyuncuların da yer alacağı engellilerin problemlerini konu alan olayların mizahi bir dille işleneceği, sunuculuğunu Down Sendromlu bireylerin üstleneceği birçok Down Sendromlu ve zihin engelliye gelir getirecek ve onları istihdam edecek televizyon programı hazırlanacak ve televizyon kanallarında yayınlanması sağlanacaktır.

 

“DOSTEV” RADYO PROGRAMI PROJESİ:

Down Sendromlu ve zihin engellilerin kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, kendi müziklerini yapabilecekleri, kendi sorunlarını anlatabilecekleri ve kendi konuklarını ağırlayabilecekleri haftanın belirli günlerinde çeşitli radyolarda yayınlanacak en az 1 saatlik radyo programı hazırlanacaktır.

 

 

SANAT VE DEĞİR ALANLARDA ALDIKLARI EĞİTİMLER SONUCU BAŞARIYA ULAŞMIŞ DOWN SENDRUMLO VE ZİHİN ENGELLİLER

 

BU PROJE; “EĞER BİZE BİR ŞANS VERİLİR, İLGİ GÖSTERİLİRSE NORMAL İNSANLARDAN FARKIMIZ YOK” DİYEBİLMEKTİR.

Chris Burke “Life Goes On” TV dizisiyle üne kavuşan Down Sendromlu ABD’li Hollywood yıldızı aktör.

 

BU PROJE; DOWN SENDROMLULAR ve ZİHİN ENGELLİLER İÇİN “TOPLUMDA BİZ DE VARIZ” DİYEBİLMEKTİR.

Megan McComick Amerika Birleşik Devletleri’nde bir teknik üniversiteden onur derecesi ile mezun olan Down Sendromlu ilk kişidir.

 

BU PROJE;  NORMAL İNSANLAR GİBİ İŞ, OKUL, SPOR, SANAT VS. HAYATIN HER ALANINDA KABULLENİLMEKTİR.

HİKARİ OE

Nobel Ödüllü bir otistik, müzik hayatı olmuş, Japon bir besteci.

 

BU PROJE; “ENGELLERİMİZİN DEĞİL, YAPABİLDİKLERİMİZİN DİKKATE ALINMASI GEREKİR” DİYEBİLMEKTİR.

Ayelen Barreiro Arjantinli ünlü Marcelo Tinelli’nin ev sahipliğinde Güney Amerika’nın en popüler dans gösterilerinden birine dansçı olarak seçildi.

 

BU PROJE; DOWN SENDROMLU BİREYLERİN SOSYAL YAŞAMDA BİR İŞ VEYA MESLEK SAHİBİ OLMASINI SAĞLAMAK İÇİNDİR.

38 yaşındaki, İspanyol Pablo Pinado, Avrupa’da üniversite eğitimini tamamlayan ilk Down Sendromlu. Aldığı öğretmenlik eğitiminin yanı sıra, aynı zamanda aktör. 2009 San Sebastian Film Festivalinde, “Yo Tambien” adlı filmde oynadığı rol ona en iyi oyuncu ödülü kazandırdı. Pablo, dünyanın birçok yerinde farklılıklara dikkat çekmek için eğitimler vermektedir. Aynı zamanda kendi eğitim yaşantısını anlattığı bir kitabı yayınlanmıştır.

 

Neden bizim çocuklarımız da böyle başarılı olmasın?

Siz de çocuklarımızın geleceğine ışık tutmak, onların başkalarına bağımlı kalmadan, kendi başlarına ayakta durabilmeleri, eğitim görmeleri ve bir meslek edinebilmeleri, engelleri aşabilmeleri için o dost elinizi uzatın.

RADYO 47.K YAYININI İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ!